Netwerkschoolstudent Carlo Wijers uitgeroepen tot Topper van het Summa College

Carlo WijersNetwerkschoolstudent Carlo Wijers (18) is dinsdagavond 3 juni uitgeroepen tot dé Topper van het Summa College. Dit gebeurde tijdens de Night of the Spotlight in het Eindhovense Parktheater. De mechatronicastudent van Summa Engineering – de opleiding die namens het Summa College meedoet aan de Netwerkschoolexperimenten – is een ambitieuze vakman in hart en nieren. Zijn passie voor het vak straalt van hem af. De jury was erg onder de indruk van het mede door Carlo opgestelde lesmodel voor TU/e-studenten. Hiermee slaat hij volgens de jury een brug tussen het middelbaar beroepsponderwijs en het wetenschappelijk onderwijs.

Tijdens de Night of the Spotlight worden successen van studenten en medewerkers van het Summa College gevierd. De mbo-onderwijsinstelling heeft ontzettend veel talenten in huis. Studenten doen mee aan regionale, landelijke en internationale wedstrijden, beginnen eigen ondernemingen, tonen hun creaties op belangrijke evenementen zoals de Dutch Design Week en werken samen met Fontys en TU/e. Ruim 300 bezoekers vierden deze mooie prestaties tijdens de feestelijke avond, die gepresenteerd werd door Cabaretier Fuad Hassen.

Ambassadeur
De winnaar van de Topperverkiezing werd bekendgemaakt door twee leden van de Studentenraad. Carlo zal als Topper een jaar lang de ambassadeur van het Summa College zijn. Een rol die voor hem wel is weggelegd: “Ik ga deze titel met trots dragen en de school vertegenwoordigen”, aldus Carlo. Naast een trofee kreeg hij door Tim Henson (Topper 2013) een cheque ter waarde van € 500,- uitgereikt, die hij mag besteden aan onderwijs. Hiermee wil hij graag zijn vervolgopleiding mechatronica aan het hbo voor een deel bekostigen. Ook zal hij het Summa College vertegenwoordigen bij de verkiezing van de Landelijke casino online Uitblinker van de MBO Raad op 9 oktober 2014.

Krachten bundelen
Op de Techniek Campus op het TU/e-terrein werken studenten van het mbo, hbo en de universiteit met elkaar samen. Carlo werkte hier mee aan een project, waarvoor hij met een medestudent een proefopstelling maakte van een productielijn in een fabriek. Met behulp van deze opstelling kunnen studenten leren programmeren. Het project maakte ook deel uit van de Vakkanjerwedstrijden, waaraan Carlo meedeed. Het uitwisselen van inzichten en ervaringen tussen studenten van verschillende niveaus is zeer leerzaam. De praktische kennis van de een is onmisbaar voor de meer abstract denkende ander. Door de krachten te bundelen kunnen complexe opdrachten tot een goed einde worden gebracht. Carlo: “Ik vind dat je maar een korte tijd op school zit en dat je zoveel mogelijk uit je schooltijd moet halen voor een goede toekomst; zoveel mogelijk leren.”

Geef een reactie