Summa College

Bij de Netwerkschool Summa College (v/h ROC Eindhoven) doet de opleiding Summa Engineering (bol 4) mee.

Summa College heeft een helder doel voor ogen: de onderwijsinstelling wil leerlingen goed voorbereid de echte wereld in zien duiken. Daartoe moet die echte wereld eerst zo veel mogelijk de school binnen gehaald worden. En dus laat Summa College de grenzen tussen school en ‘daar buiten’ vervagen of (liever nog) verdwijnen. De school is inmiddels diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met die ‘buitenwereld’. Maar ook de studentenondernemingen laten steeds vaker van zich horen.

Verder draaien er in deze Netwerkschool enkele pilots om te kijken hoe VAL (Virtual Action Learning) en VLC (Virtual Learning Community) kunnen helpen bij het begeleiden en beoordelen van bedrijfsopdrachten en projecten.

Summa College wil de bovenstaande verder uitbouwen. De school moet voor de leerling een werk-, leer- en ontmoetingsomgeving in één worden. In het werkelijke leven maar ook in de virtuele wereld. De onderwijsinstelling wil zich in die werelden positioneren als  partner in het opleiden van de werknemers van de toekomst. Daarvoor moeten wellicht de huidige bedrijfsprocessen ten dele losgelaten worden: een groeiende samenwerking vraagt om aangepaste werkwijzen. Dit alles is een perspectief dat op onderdelen al is gerealiseerd.

Website: www.summacollege.nl

Eindhoven