ROC Nijmegen

MBO College De Maasvallei (onderdeel van ROC Nijmegen) experimenteert met de opleidingen verzorgende, verpleegkundige en medewerker maatschappelijke zorg.

MBO College De Maasvallei heeft al veel stappen gezet om kwalitatief goed onderwijs te bieden in zeer nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Het curriculum bijvoorbeeld is zo opgebouwd dat de modules die ze aanbiedt niet opvolgend zijn. Stroom je het tweede blok in, dan kun je gewoon meedoen met de zittende eerstejaars studenten. De gemiste modules haal je in de volgende blokken in. Of in de zomer. Eerstejaars kunnen hierdoor vier keer per jaar zonder vertraging instromen. Na de eerste twintig weken van de opleiding wordt het leeraanbod flexibel. De studenten kiezen eerst een bpv-plek en bekijken samen met hun leercoach welke modules uit de Elektronische Leeromgeving daarbij aansluiten.

Ondernemen neemt ook binnen het curriculum een belangrijke plek in. Studenten leren kansen zien en deze benutten. Ze richten eigen studentenondernemingen op die een goede aanvulling moeten bieden op de basiszorg. Sleutel hierbij is een goede samenwerking met het bedrijfsleven. Ook daar zijn veel stappen in gezet. Zo is de samenwerking met o.a. Zorgcentra Pantein, Pantein Maasziekenhuis en Dichterbij geïntensiveerd. Maar ook ouders en de leerlingen zelf bouwen mee aan de Netwerkschool.

Ook ICT speelt een belangrijke rol binnen de Netwerkscholen. De Netwerkschoolstudenten van ROC Nijmegen krijgen al hun leermateriaal digitaal aangeboden. Verder maakt de school volop gebruik van social media.

De komende jaren gaat ROC Nijmegen bovenstaande uitbouwen. Verder zijn er verhuisplannen. MBO College De Maasvallei gaat zich in 2013 vestigen in een nieuw gebouw op de Health Campus in Boxmeer. Naast de opleidingen verzorgende, verpleegkundige en medewerker maatschappelijke zorg sluiten dan andere opleidingen aan op de Netwerkschool. De samenwerking met de zorginstellingen zal door deze verhuizing intensiveren.

Website: www.rocnijmegen.nl/netwerkschool
Blog: http://netwerkschool.roc-nijmegen.nl